Hoe is de shop ontstaan?

Hoe is de shop ontstaan?

Een webshop starten doe je niet even. Je denkt er niet alleen goed over na. Je denkt ook na over wat je verkopen wilt. Echter, bij mij ging dat juist net even andersom. In deze blog neem ik je dan ook mee in het proces van het ontstaan van deze webshop.

Gedichten schrijven deed ik vroeger al als tiener. Daarvoor schreef ik hele verhalen. Dat ik de nieuwe Carry Slee zou worden was toen mijn droom. Nou, dat is het dus niet geworden. Maar die kleine ondernemer zat er al vroeg in. 
Na jaren (écht jaren!) niet gedichten te hebben geschreven, pakte ik de draad weer op nadat ik een vonst deed in een oude doos die mijn moeder mij bracht.

In deze doos zaten veel schrijfsels van mij. En dus ook gedichten. Gedichten uit mijn jeugd. En wat was ik in die tijd al diepzinnig voor die leeftijd. Ik schrok er een beetje van eigenlijk. En wist ook meteen dat het iets bijzonders was, als je zulke dingen op die leeftijd al kon schrijven. Dat zette mij echt aan het denken. Zou ik het nog kunnen? 
Dus ik besloot weer eens in de pen te klimmen. Schrijven kan ik prima, want ik heb al sinds mijn eind tienerjaren een privéblog. Maar gedichten schrijven, dat is natuurlijk andere koek.

Toch kwam het op gang. En hoe. Nachten lag ik op mijn telefoon in de notitie app gedichten te typen, omdat er weer eentje op kwam op een idioot tijdstip. Een tijdstip waarop de meeste mensen slapen, zal ik maar zeggen. Dit was absoluut een teken. Een schrijvers-teken. Want schrijven, dat doe je op rare tijdstippen. De ideeën komen op de gekste momenten. 

Dus ik schreef heel wat af. Ik stuurde ze door naar mijn ouders en een vriendin. En ik belde met mijn oma die dat ook wel kan waarderen. Dan las ik ze aan haar voor, want lezen dat kan ze helaas niet meer omdat ze erg slechtziend is. Geweldig vonden ze het. Daar moest ik meer mee doen. Maar wat dan?!

Het duurde een half jaar voordat bij mij een lampje ging branden dat dit (de webshop) wel eens een goed idee kon zijn. Ik schreef een heel plan uit, wat ik met deze webshop wil bereiken en wat mijn doel is. En na ongeveer 3 maanden kon de webshop dan ook echt live!
Inmiddels zijn we nu twee maanden verder en ik vind het hartstilkke leuk. Ondanks dat het hebben van een webshop ook hard werken is. De 'concurrentie' is heel hoog, nog hoger dan voor Tante C. Maar toch weet ik zeker dat ik iets unieks heb. Deze gedichten komen natuurlijk van mijn hand. Zijn voor alsnog alleen hier verkrijgbaar. Dus unieker dan dat, bestaat niet.

Het echte webshop avontuur is al helemaal begonnen en ik geniet er volle teugen van. Daarnaast heb ik nog een ander bedrijf, namelijk mijn fotografiebedrijf. Toevallig komt deze combinatie niet zo slecht uit, want het uitbesteden van productfotografie is dan ook niet nodig. Dat scheelt weer even in het kostenplaatje en ik vind het ook nog eens leuk om te doen!

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.